Væredygtigheds-
zonen

VæredygtighedsZonen

Et netværk for undersøgelse og handling

Vær med til at skabe en bevægelse, der bygger på ideen om at væredygtighed er forudsætningen for en bæredygtig udvikling – og vice versa.

VæredygtighedsZonen er et aktivt netværk for os, der arbejder med væredygtighed (eller vil igang med det) og som ser værdien i at mødes med andre til inspiration, erfaringsudveksling og udvikling af nye veje.

Hvad er Væredygtighed?

Væredygtighed er indersiden af Bæredygtighed. Mennesket i medarbejderen/den studerende/borgeren. Indre tilstande, overbevisninger, værdier m.m. der ligger til grund for handlinger, systemer, strukturer og teknologisk udvikling.

Netværket tager bl.a. udgangspunkt i Center for Væredygtigheds arbejde og værktøjer og udvikler videre derfra. 

Væredygtighed har mange beslægtede begreber som også inviteres ind i processen. Det kunne f.eks. være det regenerative, dannelse, environmental humanities eller indre bæredygtighed.

Håbet er at VæredygtighedsZonen kan give begrebet nye retninger og konkret indhold – fra teori til erkendelse gennem handling.

Hvem?

Medlemmerne i VæredygtighedsZonen er virksomheder, kommuner, uddannelsesinstitutioner m.fl., der som udgangspunkt deltager med navngivne/gennemgående medarbejdere.

Vi sigter efter balancere to ting:

  1. Ønsket om et netværk, hvor man støder på kendte ansigter og over tid kan opbygge dybe relationer.
  2. Muligheden for at tage kollegaer med til events som kunne være specielt relevante.

Vi forestiller os at den kultur skal udvikles i de første 1-2 år og at vi prøver os lidt frem.

De første medlemmer kan ses nedenfor.

Hvad sker der i netværket?

4 eftermiddagsmøder/fælles arr: Vi mødes i Aarhus 4 gange om året kl. 13-16.30. Disse møder faciliteres af CfV. Tematikkerne vil blive meldt ud i god tid – og der vil altid blive taget udgangspunkt i deltagernes realiteter, f.eks. gennem medbragte arbejdscases.

1 årligt døgnmøde: Dette faciliteres af CfV (første gang i maj 2025). Her vil der være stor fokus på at skabe dybde i netværksrelationerne og arbejde praktisk med tematikkerne. Det vil foregå i umiddelbar nærhed af Aarhus.

Mulighed for løbende tværgående sparring m.m. mellem medlemmerne – f.eks. gennem online forum, nyhedsbreve m.m: Strukturen faciliteres af CfV. Indholdet skabes både af CfV og de enkelte medlemmer

Enkeltstående møder hvor initiativet er frit:Et (eller flere) medlem(mer) inviterer netværket på “kaffe & sparring” omkring et specifikt tema, test af et værktøj eller andet. Initiativtager(e) står man selv for logistikken omkring mødet. CfV bistår med kommunikationen hvis det er nødvendigt.

På eget initiativ kan medlemmerne søsætte deciderede fælles projekter. Enten i lille skala med kort horisont eller i stor skala, f.eks. med fondsstøtte. CfV er med hvis det giver mening, men det kan også køres “autonomt” af de medlemmer der er med i projektet.

Datoer

2024/2025

  • Eftermiddagsmøde: Tirs. 20. aug. 2024, kl. 13-16.30
  • Eftermiddagsmøde: Ons. d. 13. nov. 2024, kl. 13-16.30
  • Eftermiddagsmøde: Ons. 22. januar 2025, kl. 13-16.30 
  • Eftermiddagsmøde: Tors. d. 20. marts, kl. 13-16.30
  • Døgnmøde: Tirs. d. 13. til ons. d. 14. maj 2025. I nærheden af Aarhus

Hvor?

VæredygtighedsZonen har her i starten base i Aarhus, men alle er velkomne og vi kan udvide geografien i takt med netværkets udvikling.

De 4 eftermiddagsmøder 2024/2025 afholdes i Aarhus (TBA). 

Døgnmødet afholdes tæt på Aarhus (TBA).

Årligt kontingent

Medlemsorganisationerne betaler et årligt kontingent. Kontingentet går til drift af sekretariatet og udgifter til afholdelse af arrangementer. 

Priser:
Årsværk på mindre end 10:       3.500 kr. eks. moms.
Årsværk mellem 10-25:              5.000 kr. eks. moms.
Årsværk mellem 26-50:              7.500 kr. eks. moms.
Årsværk  51-100:                         10.000 kr. eks. moms.
Årsværk 101+:                              12.500 kr. eks. moms.

Vær med

Hvis du er interesseret i at være en del af VæredygtighedsZonen, kan du kontakte os på kontakt@vaeredygtighed.org eller du kan melde dig ind med det samme her.

Medlemmer

WORLDPERFECT

Center for Væredygtighed

Godsbanen
Skovgaardsgade 3, Indgang 3F (Lokomotivet)
8000 Aarhus C
kontakt@vaeredygtighed.org

Besøg os på

Header-billede af Moyan Brenn. Beskåret. Licenseret under Creative Commons (CC BY-2.0)

Hjemmeside designet af:

Design & Illustration

Design & Illustration