VÆREDYGTIGHED & VERDENSMÅL er et højaktuelt samtalespil, der kobler FN’s 17 Verdensmål med 117 personlige, eksistentielle, filosofiske og etiske spørgsmål.

I spillet kan deltagerne reflektere over deres egne drivkræfter, tankeprocesser og standpunkter i forhold til Verdensmålene. De 17 Verdensmål udgør rammen for samtalen, mens VæredygtighedsSpørgsmålene bestemmer retningen.

Eksempler på VæredygtighedsSpørgsmål: “Kan politikerne løse problemet?”, “Skal mennesket kontrollere naturen?”, “Ved du hvad du kan undvære?”.

PRIS: Spillet koster 249 kroner + 30 kr. i porto (ialt 279 kr.). Du kan spare portoen hvis du “selvhenter” på vores kontor på Godsbanen i Aarhus.

HVORDAN FÅR JEG FAT I SPILLET?
Overfør beløb på mobile pay 50502002 og send en mail til kontakt@vaeredygtighed.org med navn og forsendelsesadresse (så sender vi en kvittering og et spil) 

Foretrækker du en anden betalingsmetode, så send en mail om dette.

 

Hvad får man så med?

  • 17 Verdensmåls-kort
  • 117 Væredygtigheds-spørgsmål
  • Guide til brug som ideudviklingsværktøj
  • Guide til implementering i undervisning
  • Spilleregler

VÆREDYGTIGHED & VERDENSMÅL kan spilles i virksomheder på uddannelsesinstitutioner/skoler og i privaten. Det kan spilles for dialogens skyld, som et læringsredskab eller som strategisk del af udviklingsprocesser hvor FN´s Verdensmål er med som et tema. Og så kan (skal) det spilles på tværs af livssyn, kultur, politisk overbevisning m.m.

Reglerne er lavet så de vejleder jer til, hvordan I får mest muligt ud af spørgsmålskombinationerne, og skaber dermed en nuanceret samtale baseret på dybe refleksioner . Spillet kan bruges på mange måder. Derfor er regelsættet udviklet, til at være fleksibelt, så I kan tilpasse spillet til jeres realiteter.

Væredygtighed & Verdensmål er trykt på papir fra veldrevet skovbrug.

Til virksomhederne
VÆREDYGTIGHED & VERDENSMÅL kan bruges som et element i enhver udviklingsproces hvor, FN´s Verdensmål indgår; udvikling af nye produkter, ledelsesmæssige processer, strategisk planlægning eller andet. Se bl.a. regelarket “INNOVATION” for dette.

Hvad siger folk om spillet?

”I en verden med hårde KPI’er og fokus på afkast, er det befriende, ja nærmest mediterende at blive stillet spørgsmål som: “Kan krig skabe fred?”, “Har du fået talt ud med din mor?”, “Er du bange for at dø?” Det giver et fantastisk fundament til at drøfte de virkelige værdier i livet, og benytte disse diskussioner som afsæt til, hvordan vi skal være sammen f.eks. på en arbejdsplads.”

– Thomas Lykke Olesen, Ejendomskundedirektør, Danske Bank Aarhus

 

 

 

“Vi har allerede afprøvet prototypen på VÆREDYGTIGHED & VERDENSMÅL med stor succes i et forløb med 9. klasses elever. Vi tror på at spillet kan yde et væsentligt bidrag til elevernes dybere forståelse for FN´s Verdensmål og en personlig involvering i dem.”

– Birthe Witt Jason, Lærer på Sabro-Korsvej Skole

 


“Spillet er en super interessant kobling mellem noget fagligt og den personlige omstilling. Det vil være brugbart i de fleste gymnasiale fag, fordi både verdensmål og den personlige dannelse er gennemgående temaer i den overordnede undervisningspakke.”

-Rune Gregersen, Lærer på  Egå gymnasium og læringskonsulent i Undervisningsministeriet

 

 

Center for Væredygtighed

Godsbanen
Skovgaardsgade 3, Indgang 3F (Lokomotivet) 
8000 Aarhus C 
kontakt@vaeredygtighed.org

Besøg os på

Hjemmeside designet af:

Design & Illustration